fbpx

WILANÓW GARDEN PROJECT DESIGN

Area: 1600 sq m
Year: 2021
Location: Warsaw, Poland

GUIDELINES | CONCEPT | VISUALIZATION | TEAM

GUIDELINES

Wytyczne1

GARDEN STYLE

Style: modern, minimalist
Purpose of the garden: active and passive recreation
Garden composition: geometric and static

CONCEPT

The simple and geometric composition of the garden design refers to the modern architecture of the building. Plant cover is naturalistic. Along the entrance to the building, plantings separate the driveway from the rest of the garden and protect it from the strangers. Next to the living room and kitchen there is a large wooden terrace. Investors wanted a water reservoir with a cascade near the day zone of ​​the house, which would provide a relaxing sound of water. There are also concrete, „levitating” steps, which lead to a jacuzzi on a wooden platform. This zone is shielded from the side of the neighboring plot with concrete walls, which are also the background for decorative flower beds. Another zone is the recreation area. There is a place for outdoor gym and shower. Behind the building there is a vegetable garden and fruit trees. At the end of the driveway, near the garage, car and bicycles will be washed, so we proposed there water permeable, eco-cube surface.

***

Prosta i geometryczna kompozycja projektu ogrodu nawiązuje do nowoczesnej architektury budynku. Przełamuje ją naturalistyczna i swobodna szata roślinna. Wzdłuż wejścia do budynku, zostały zaprojektowane nasadzenia, które pełnią funkcję izolującą – oddzielają podjazd od dalszej części ogrodu oraz osłaniają go od strony sąsiadów. W strefie wypoczynkowej znajduje się duży, drewniany taras, na który można wyjść z kuchni oraz salonu. Inwestorom zależało, by w pobliżu części dziennej domu, znajdował się zbiornik wodny z kaskadą, która zapewni relaksujący szum wody. Nie zabrakło też jacuzzi na drewnianym podwyższeniu, do którego prowadzą betonowe “lewitujące” stopnie. Strefa ta jest osłonięta od strony sąsiedniej działki betonowymi murami, które stanowią zarazem tło dla dekoracyjnych rabat. Kolejną strefą jest strefa rekreacyjna. Znajduje się tu m.in. prysznic zewnętrzny zlokalizowany tuż obok domowej siłowni. Za budynkiem znajduje się warzywnik, krzewy oraz drzewa owocowe. Na końcu podjazdu, przy garażu, gdzie będą myte samochód oraz rowery, zaproponowano przepuszczalną nawierzchnię z eko-kostki. 



 

DESIGN

Jeśli chcesz poznać koszt projektu dla Twojego ogrodu, przejdź do strony z formularzem kontaktowym

TEAM